Ervaringen

Zelfzorg aan zee streeft naar een optimale beleving voor cliënten. Dit met als doel een persoon wederom vertrouwen te laten krijgen in zichzelf. Onderstaand staan de ervaringen van cliënten en/of begeleiders beschreven.

Door surftherapie weer zin in mijn leven. Weer aan het werk en genieten.

Avontuurlijk, ambitieus en reislustig ben ik van jongs af aan geweest. Mijn grote droom is altijd geweest om verpleegkundige te worden in gebieden voor hen die zorg het hardst nodig hebben, bijvoorbeeld voor een organisatie zoals artsen zonder grenzen.

Ik was goed op weg om deze droom te verwezenlijken. In 2017 mocht ik voor mijn afstudeerstage werken in een primitief missie ziekenhuisje in een afgelegen gebied in Tanzania. Ik vond het geweldig, genoot en zette mij volop in.

Maar die droom werd ruw verstoord doordat ik zelf ziek werd en door een ernstige hersen(vlies) ontsteking werd geteisterd. Hier hield ik blijvend hersenletsel aan over (NAH). Desondanks heb ik met veel knokken toch mijn HBO-V diploma behaald. Helaas werd het al gauw duidelijk dat ik niet meer die verpleegkundige voor artsen zonder grenzen kon worden en werd ik tot mijn grote verdriet volledig arbeidsongeschikt verklaard.

Carlien Jansen

Ontdek meer ervaringen

“Ik moest alles opgeven. Volgens de artsen zou ik voor de rest van mijn leven een kasplantje zijn, maar ik dacht daar anders over”

Op meerdere plaatsen in de wereld ontdekt men de positieve effecten van surfen voor mensen met “niet aangeboren hersenletsel” (NAH) Bart Beentjes (1988) kreeg een ernstig ongeluk met zijn motor. Een auto wilde mijn weg kruisen en toen deze gas gaf kon ik ‘m niet meer ontwijken. Mijn motor gleed onder mij vandaan en ik kwam onder de auto terecht die over mijn romp, schouders en hoofd heen reed. Dat veroorzaakte tien hersenbloedingen en afasie, een taalstoornis die zich uitstrekt over de gebieden spreken, taalbegrip, lezen en schrijven.”

“Ik moest alles opgeven. Volgens de artsen zou ik voor de rest van mijn leven een kasplantje zijn, maar ik dacht daar anders over”

Zie de film om te vernemen hoe het nu, mede door de door dr. Tijs van Bezeij ontwikkelde surftherapie, met Bart gaat.

Bart Beentjes