Voor wie

Cliënten

Dit programma daagt cliënten met hersenletsel, burn-out of Long-Covid uit om talenten te (her)ontdekken. Door deze uit te bouwen en zichtbaar te maken ga je zien dat de omgeving deze ook gaat ontdekken. Vanuit een zelfverzekerde basis leggen wij geleidelijk de focus op de mogelijkheden die daarbij zichtbaar worden bij jezelf maar ook je omgeving.

Yoga Retreat - Yogi Webflow Template

Voor wie?

Dit programma is gemaakt voor iedereen die ervaart dat hun hoofd en lichaam niet meegaan in de dagelijkse wensen. Je bent bijvoorbeeld vastgelopen door een of een aantal gebeurtenissen waardoor je leven drastisch is veranderd en je hoofd niet functioneert zoals je gewend bent.

  • Met niet aangeboren hersenletsel

  • Long Covid-19 gerelateerde klachten (bijvoorbeeld Verpleegkundigen)

  • Dreigende burn-out, overwerkt

Wat hebben deze doelgroepen gemeen?

Ze voelen zich in de kou staan en komen moeilijk weer terug in hun eigen en de samenleving. Om te voorkomen dat ze bij de pakken neer gaan zitten hebben ze een nieuwe sterke uitdaging nodig:

  • Om lichaam en brein te activeren

  • Voor opbouwen van zelfvertrouwen

  • Om jezelf weer nuttig te voelen

  • De omgeving laten zien dat je er weer bent, ze kunnen weer op je rekenen.

Bent u benieuwd wat Surftherapie doet met het brein?

Download Infographic

Evidence based

Duur van het programma. Nederland: 16 sessies verspreid over 8 weken.  Een sessie is 2 dagen per week (niet tijdens schoolvakanties). Na iedere sessie krijg je oefeningen mee en huiswerkopdrachten. Tenerife: 16 sessies verspreid over 6 - 8 weken.  Tijdens het verblijf van 12 dagen op Tenerife is er dagelijks (m.u.v. weekend) een sessie. Na iedere sessie krijg je oefeningen mee en huiswerkopdrachten. Een Nederlandse tolk en begeleider is aanwezig.

Wij hebben een pilot studie gedaan naar de effecten van surftherapie en hoewel het een kleine studie is zijn de resultaten fascinerend. De effecten per individu vallen buiten de standaard meetfout. Door de deelnemers te blijven meten zien wij ook dat het niet gaat om een tijdelijk effect maar om een blijvende verbetering in functioneren en mogelijkheden. Daarnaast zijn er ook stevige aanknopingspunten in de literatuur. We noemden al het boek Blue Mind, Wallace J. Nichols.

Meer informatie ontvangen?

Bent u benieuwd welke waarde surftherapie voor u, uw naasten of uw patiënt kan hebben? Vraag dan vrijblijvend meer informatie aan.

Hartelijk dank voor uw aanvraag!
Oops! Er gaat iets mis. Probeer het nog eens.